Най-добрите летни предложения, които си заслужават и не можете да подминете!

Началото на iRobot

Чистата истина за историята на iRobot, полирана само от факти

1990

В Технологичния институт в Масачузетс академичните разработки започват да се превръщат в реални проекти, които служат на хората.

1991

Създаден е първият iRobot Genghise® - робот, предназначен за космически проучвания.

1996

Факт е първият робот Ariel®, проектиран да открива мини.

2001

Роботът iRobot PackBot® успешно се включва в претърсване на руините на Световния търговски център и Пентагона след атаките на 11-ти септември.

2002

Пред широката публика е представена първата прахосмукачка робот Roomba®.

2005

iRobot представя Scooba® - робот подомиячка.

2007

Създадена е серията роботизирани прахосмукачки Roomba® 500.

2010

Разработен е роботът Seaglider®, предназначен за подводно разузнаване.

2012

Roomba® серия 500 е заменена от новата и подобрена Roomba® серия 600.

2013

iRobot въвежда роботизирания моп Braava®, който само след два месеца е сред най-продаваните роботи мопове в света.

2014

На пазара е новата серия умни прахосмукачки Roomba® серия 800.

2016

Разработена е навигацията с визуална локализация iAdapt® 2.0, която е заложена в серията прахосмукачки роботи Roomba® 900.

2018

Създадена е самопочистващата база CleanBase®, в която прахосмукачките роботи Roomba® сами изхвърлят боклука от контейнера си.

2019

Braava® jet m6 започва да се произвежда с революционната функция Imprint® Link, чрез която роботът моп може да комуникира с прахосмукачките роботи Roomba®.

  • Специализираме в роботиката
  • Спасяваме човешки животи
  • Произвеждаме професионални роботи
  • Произвеждаме роботи за домакинството
  • Работим в сътрудничество с NASA
  • Подобряваме качеството на живот
  • Улесняваме живота на хората
  • Променяме света към по-добро място за живеене

Началото на iRobot

Всяко начало има своя искра на вдъхновението. В нашата история искрите са три. Колин Ангъл, Хелън Грейнър и Родни Брук – трима учени от Технологичния институт в Масачузетс – MIT (Massachusetts Institute of Technology) решават да приложат на практика резултатите от изследванията си по роботика и да ги пренесат от академичните среди в човешкото ежедневие. Те започват да разработват първите си реални, макар и идеалистични, проекти.

Идеализъм в действие

Това е в основата на прогреса. Триото инженери стартира работа по робот за изследване на космоса – предизвикателна задача, която ги среща с учени от НАСА. Следват патенти и награди. Младата компания печели конкурсите на американската агенция DARPA и започва да се разраства. Броят на служителите ѝ става от 4 на 30 души. През 2000 г. дружеството се слива с Real World Interface и се ражда марката iRobot.

За хората и в името на живота

На 11-ти септември 2011 г., датата, която човечеството помни с болка, в претърсването на руините, останали от Световния търговски център в Ню Йорк, се включва роботът iRobot PackBot®. Първоначално предназначен за разминиране, този тактически отбранителен апарат обследва пространството и около разрушената част на Пентагона. Така оказва безценна помощ за спасяването на повече човешки животи.

 

iRobot прави пробив в сферата на потребителските продукти през 2002 г., когато представя първата широко достъпна прахосмукачка робот с името Roomba®. Създадена още през 1997 г., в първата Roomba® сa инвестирани 5 години на тестове и подобрения, докато се появи роботът, чиито наследници днес са незаменими домашни помощници в домовете на хората по целия свят.

 

Днес iRobot означава професионални почистващи роботи за дома и съвременните домакинства, които значително подобряват качеството на живот на хората и улесняват ежедневието. Работим в сътрудничество с НАСА, за да превърнем света в по-добро, по-чисто, по-приятно и по-вдъхновяващо място за живеене.