Roomba поддържа вече IFTTT рецепти

 
    продукти
 

В стремежа си да направи Roomba все по-необходима част от свързаните домове, след въвеждането на Roomba 980 през 2015г., първият модел, управляван чрез Wi-Fi приложение, iRobot непрекъснато подобрява софтуера на продукта.Най-лесното обяснение за IFTTT е „Ако се случи това, то направи онова“. IFTTT е web услуга, която помага на различни апликации и услуги, наречени „канали“ (channels) да си комуникират едни с други с цел да се автоматизират различни скучни и механични задачи. Програмата работи използвайки формули, които се наричат „рецепти“, които свързват различни апликации по определен начин, за да извършат автоматизация на различни дейности. Например с тази програма имате възможност да публикувате снимките в Instagram една по една, а не чрез линк или пък да изключите осветлението автоматично по залез слънце. Чрез нея с един бутон реализирате някои от най-честите ви действия в уеб пространството.

Oт TechCrunch коментират, че наскоро добавените 11 IFTTT рецепти подобряват автоматизираната дейност на Roomba.
Обхватът на функциите варират. Към момента най-популярните са и най-практичните като: „Когато отговарям на обаждане, паузирай Roomba“ и „Когато напусна дома, започни почистване“. Не е изненадващо, че все още никой не решил да използва рецептите по следния начин: „Поствай в Twitter, след като Roomba приключи почистващия цикъл.“
В стремежа си да направят роботите „по-умни“ по-рано през миналата година от iRobot успяха да свържат Roomba към Alexa и Google Home. В някои медии дори се коментира, че iRobot ще споделят картите, които Roomba прави, докато чисти. По-късно главният изпълнителен директор на компанията поясни, че клиентите ще запазят пълен контрол върху това дали и как се споделят техните данни. 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата