Roomba-Човек

Roomba-Човек

декември
2017
 
 
    любопитно
 

Ежедневното почистване без усилие не е единственото, на което e способна вашата Roomba!Марката iRobot е популярна най-вече с роботизираните прахосмукачки Roomba, бърсалките за под тип моп Braava и миещите роботи Scooba. iRobot не е само дизайнер и производител на Roomba, но и визионер, новатор и пионер в роботиката.

Всеки от нас в някакъв етап от живота си е мечтаел да присъства на няколко места едновременно. Днес със сигурност това е невъзможно, а и на практика не изглежда „симпатично“ пътуването напред-назад във времето. Всъщност телепортирането е възможно с помощта таблет, окачен на подвижна рамка. Роботите с телепорт са реално Skype на колела – скъпи, странни и малко неудобни.


 

Любителите техници измислят много различни активности, в които да „впрегнат“ своята Roomba.
Вдъхновен от собствената си котка, техник превърна Roomba в телепортиращ робот.


Рубин Хуанг, който се самоопределя като техник, вижда дори по-добра възможност: „Мислех си, върху каква платформа да изградя бъдещия робот? И тогава видях как собствената ми котка се е качила върху Roomba! Казах си – това е!“.Хуанг сглобява 360 градусова камера, сензорен екран, уеб камера и Bluetooth. След това монтира устройствата върху Roomba, включвайки ги в мини компютри и контролери. За да установи двупосочна комуникация, той добавя Wi-Fi адаптер към системата. Същият изгражда и свой собствен софтуер, за да събере всички компоненти на едно място.
Така наречените движения на Teleroomba се управляват с джойстик, но както демонстрира Хуанг, една от бордовите камери може да бъде управлявана с помощта на слушалки за виртуална реалност. Той свързва камерата с жироскопа на VR комплекта с камерата, за да синхронизира движението му с движенията на главата на потребителя. Като черешката на тортата, Huang добавя LED индикатор, който позволява на хората да знаят къде се движи роботът(те).
Хуанг сглобява цялото това нещо за 700$, което е в пъти по-евтино от всичко съществуващо на пазара.
Гениалният дизайн на Хуанг добавя още една глава към историята на креативните Roomba хакове, които се разпространяват повече от десетилетие.

Roomba-Man!
Джак Елстън, Кори Диксън и Макией Стачура превърнаха автономните прахосмукачки в компоненти Pac-Man.През 2006 г. хакерите превърнаха Roomba в бойни машини, които създават изкуство, играят баскетбол, подобряват Wi-Fi сигналите, и в същото време могат да бъдат най-хитрите мошеници.


 

В днешно време има стотици ресурси за пре-програмиране, включително Hacking Roomba, което е може би най-доброто, с което можете да стартирате. Така че топката е у вас - как бихте могли да „хакнетете“ Roomba?

 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата