Роботи в помощ на домакинствата /Първа част/

 
    продукти
 

Голяма част от нас свързват роботите на бъдещето с героите на „Междузвездни войни“ C3Po и R2D2, които помагаха за гладкото протичане на процесите във вселената.

Голяма част от нас свързват роботите на бъдещето с героите на „Междузвездни войни“ C3Po и R2D2, които помагаха за гладкото протичане на процесите във вселената. Нека обаче да погледнем към онези роботи за лично ползване, които могат да направят ежедневието ни по-пълноценно.

Pepper на компанията SoftBank RoboticsPepper наподобява човешки образ и е създаден да разпознава човешките емоции. След като роботът разпознае вашите емоции, той реагира в съответното подходящо настроение. В момента този робот се използва с комерсиална цел в Япония, но също така може да е и чудесен другар вкъщи.


JiboТози робот не се придвижва самостоятелно, но се учи от всеки член на семейството благодарение на ежедневния си контакт с тях. Помни какво сте споделяли и не се изненадвайте, ако следващия път, когато влезете в стаята, той изстреля някоя шега по ваш адрес.


Kuri на компанията Mayfield RoboticsРоботът Kuri е мобилен и е оборудван с WiFi, Bluetooth, 1080 пикселова камера и може да разпознава лица. Телепрезентацията е най-силната му страна, която ви позволява да говорите чрез него с други хора вкъщи. Той се движи в дома ви, като избягва препятствията и домашните любимци и би могъл да бъде система за домашен надзор, чувайки и виждайки какво се случва във вашия дом. Kuri издава звуци, които напомнят на R2D2 от „Междузвездни войни“. Също така може да прави ежедневни снимки и да ги съхранява в мобилното приложение на телефона ви.


Asus Zenbo


Zenbo е интелигентен, мобилен робот, с който смело можете да се забавлявате. Докато сте у дома, Zenbo се учи и се адаптира към вас и ще споделя емоциите си, когато е необходимо. Зенбо ще ви напомни за ангажиментите, ще контролира домашните ви устройства и ще бъде вашата система за сигурност, когато сте навън. А, и да не забравяме - ще чете детски приказки на децата ви.


Ubtech Lynx


Lynx е хуманоиден робот, който помага на устройството Alexa. Чрез него поръчвате продукти от Amazon посредством прости гласови команди. Линкс разпознава лица и отправя персонализирани поздрави. Той може да охранява вашия дом и да предава директно случващото се там, докато ви няма.


Budgee на 5 Elements Robotics


Роботът Budgee ви позволява да боравите с допълнителен чифт ръце, защото този робот премества неща от едно място на друго. Така познато и така необходимо добро от време на време.


LG Hub Robot


Интелигетният домашен асистент Hub Robot на LG, работещ с Alexa може да направи дома ви по-умен. Роботът реагира на вашите движения с кимване и прости отговори. Той може както да включва и изключва климатика, така и да настройва музиката вкъщи. Интерактивният дисплей споделя съобщения, видеоклипове и снимки. Hub Robot разпознава и всички членове на семейството.

 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата