Революцията при прахосмукачките - роботи

 
    любопитно
 

Изморени ли сте от старите конвенционални прахосмукачки, които трудно почистват по начина, по който би ви се искало?

Може би е време да преминете към прахосмукачка – робот. Предложението идва от Колин Ангъл, един от основателите на iRobot, в коментар той споделя, че 20% от домашните роботи - прахосмукачки са изцяло или почти изцяло самостоятелни. Като 70% от тях са iRobot с над 14 млн. продадени прахосмукачки в целия свят. Тази информация беше анонсирана миналия ноември в Пекин на мероприятието TechCrunch и ако за Коледа сте си закупили такъв продукт, то много вероятно е да сте допринесли за горепосочената статистика.Обаче iRobot не е единствената компания, заинтересована в Smart Home концепцията, Apple също се е насочила натам. Едно от последните им нововъведения е Apple Home app. - мобилна апликация, чрез която можете да управлявате осветлението, вратите, както и термостата в жилището, а чрез устройството Apple TV можете да управлявате цялото жилище.
Въпросът е дали когато зададете команда: „Здравей, Siri, включи осветлението в кухнята!“, тя ще може да различи кухнята от всекидневната. Всъщност дали изобщо знае къде се намира кухнята? От iRobot смятат, че точно тук могат да допринесат много. Ангъл коментира, че има технологична възможност роботите да скицират помещението и по този начин лесно да се ориентират в него.
Може би един ден роботите ще разпознават местоположението на хладилника и от там ще знаят, че се намират в кухнята, кой знае?


 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата