Прахосмукачка-робот в грижа за здравето

 
    любопитно
 

Почистване от ново поколение, което се грижи и за здравето ви.Колегите от унгарския клон на Цертус Меркатус споделиха с нас резултатите от доклад за влиянието на конвенционалните прахосмукачки върху здравето на човека. Независимата организация Levegő Munkacsoport, оперираща в сферата на околната среда и качеството на въздуха, заедно със съветника към Националния институт за здраве и околна среда в Унгария, д-р Анна Палди, обясниха как конвенционалните прахосмукачки могат да застрашат качеството на живот.
Конвенционалната прахосмукачка буквално вдига праха във въздуха, като само след секунди по-фините прахови частички падат обратно на пада.Но ето и основния проблем. В тези частици се намират токсични и канцерогенни агенти - хром, олово, които ние вдишваме. За съжаление повечето въздушни филтри не улавят тези фини частици, които няма как да се видят и с просто око. Същите биха могли да нарушат процеса по кръвосъсирване и да доведат до тромбоза. Част от тях се изхвърлят от организма, чрез издишване, но по-голямата част попада в кръвта, оттам могат да достигнат до всеки един орган и тъкан. Това увеличава риска от заболяване.
Levegő Munkacsoport  тестват най-популярните домакински уреди, като изследват броя на отделените частици прах във въздуха. Резултатите при конвенционалните прахосмукачки са поразяващи – отделят се двойно повече частици прах. Ако лимитът е 15 000 пункта, то използването на конвенционалните прахосмукачки го надхвърля многократно.
Освен всичко това, се освобождават бактерии и гъбички, които биха могли да доведат до астма и алергии. Експертите обаче забелязват значително по-малкък брой отделени частици прах при прахосмукачките-роботи. Това е така, защото при тях силата на всмукателния мотор е по-ниска, съответно създават по-малко завихряне във въздуха.

Експертите също така препоръчват забърсване на пода с моп след като се използва прахосмукачка.
Ние можем да предложим както прахосмукачка, така и подочистачка в зависимост от индивидуалните ви потребности.

Вижте нашето предложение тук 
Репортажът можете да изгледате тук 
 

 
 
 


iRobot на изложение II.

За първа година iRobot взе участие на изложението "Светът на мебелите", което се проведе от 24 до 28 април в Интер Експо Център в София.

09.05.2018
всички новини

Roomba i7+ (7558)

Roomba i7+ (7558)Roomba i7+ в комбинация със зарядната и почистваща станция Clean Base изпразва контейнера за боклук сама

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата