Прахосмукачка-робот в грижа за здравето

 
    любопитно
 

Почистване от ново поколение, което се грижи и за здравето ви.Колегите от унгарския клон на Цертус Меркатус споделиха с нас резултатите от доклад за влиянието на конвенционалните прахосмукачки върху здравето на човека. Независимата организация Levegő Munkacsoport, оперираща в сферата на околната среда и качеството на въздуха, заедно със съветника към Националния институт за здраве и околна среда в Унгария, д-р Анна Палди, обясниха как конвенционалните прахосмукачки могат да застрашат качеството на живот.
Конвенционалната прахосмукачка буквално вдига праха във въздуха, като само след секунди по-фините прахови частички падат обратно на пада.Но ето и основния проблем. В тези частици се намират токсични и канцерогенни агенти - хром, олово, които ние вдишваме. За съжаление повечето въздушни филтри не улавят тези фини частици, които няма как да се видят и с просто око. Същите биха могли да нарушат процеса по кръвосъсирване и да доведат до тромбоза. Част от тях се изхвърлят от организма, чрез издишване, но по-голямата част попада в кръвта, оттам могат да достигнат до всеки един орган и тъкан. Това увеличава риска от заболяване.
Levegő Munkacsoport  тестват най-популярните домакински уреди, като изследват броя на отделените частици прах във въздуха. Резултатите при конвенционалните прахосмукачки са поразяващи – отделят се двойно повече частици прах. Ако лимитът е 15 000 пункта, то използването на конвенционалните прахосмукачки го надхвърля многократно.
Освен всичко това, се освобождават бактерии и гъбички, които биха могли да доведат до астма и алергии. Експертите обаче забелязват значително по-малкък брой отделени частици прах при прахосмукачките-роботи. Това е така, защото при тях силата на всмукателния мотор е по-ниска, съответно създават по-малко завихряне във въздуха.

Експертите също така препоръчват забърсване на пода с моп след като се използва прахосмукачка.
Ние можем да предложим както прахосмукачка, така и подочистачка в зависимост от индивидуалните ви потребности.

Вижте нашето предложение тук 
Репортажът можете да изгледате тук 
 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата