Подробности около последните две придобивания на iRobot

 
    марка
 

Да погледнем в детайли двете придобивания и да видим какво още има да кажат от компанията iRobot.

Компанията Robot, лидер в потребителската роботика, придоби наскоро най-големия си европейски дистрибутор „Робополис“. Сливането беше анонсирано през месец юли и приключи на 2 октомври. Само шест месеца по-рано компанията придобива японската корпорация Sales on Demand.Контрол върху японския пазар
Според финансовия директор на iRobot Алисън Дийн, поредица от събития поставят началото на придобиването на корпорация Sales on Demand. Смъртта на собственика води до смяната на главния изпълнителен директор, а нестабилността на японската валута спомага за почти цялостното спиране на бизнеса. Освен всичко това iRobot правят поредица от опити да променят маркетинговата политика на компанията дистрибутор, но не успяват. В крайна сметка, дистрибуторът решава да продаде бизнеса, а iRobot успява да го придобие за приблизително 18 милиона долара или това е нетната балансова стойност на активите.

„Робополис“: Сега е моментът
Напълно различни са обстоятелствата, довели до сделката с Robopolis. „Робополис“ стартира като дистрибутор на iRobot във Франция по времето когато фирмата производител на най-продаваните прахосмукачки роботи в света се дистрибутира чрез един представител във всяка страна. По-късно Robopolis купува немския и испанския дистрибутор и се разраства до точка, в която поема дистрибуцията на седем ключови пазара в Западна Европа. През юли от iRobot обявиха, че ще придобият Robopolis за 141 млн. долара в брой.

Покупката на фирма Sales on Demand е изцяло в полза на iRobot, която за цената на нетнатна балансова стойност на активите получава разработен бизнес. Въпреки спада на приходите през първата половина на годината в Япония (причината за което е намаляването на дистрибуционните канали), Алисън Дийн коментира, че първите положителни резултати могат да се очакват не по-рано от третото тримесечие на годината.
Мениджърският екип на iRobot споделя, че основната причина поради която придобива „Робополис“ е огромният ръст в този регион, като добави, че работата в отделите „Маркетинг и продажби“ ще спомогне за по-доброто обслужване на европейските потребители. Финансовият директор коментира още, че положителните страни от придобиването се очакват не по-рано от началото на 2018г.


 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата