Най-важните роботи в историята (Част 2-ра)

 
    любопитно
 

Връщаме се със списък с втора част на най-важните роботи в историята.
Част 1-ва 

В първа част разбрахме за пет робота, които нищо особено на пръв поглед, се оказаха съществени за роботизирания сегмент. Точно толкова несигурни, колкото първите стъпки на бебе. Днес ще ви разкажем за още 5. Те са по-млади (някои от тях значително по-млади) и са способни на повече неща.РОБОТЪТ на НАСА МАРС PATHFINDER & SOJOURNER

„Роботи в космоса“- това е фантазията на почти всяко дете и е нещо, което НАСА реализира през 1997г. с мисията на Pathfinder до Марс.
След като се приземява на червената планета Pathfinder разгръща по-малкия пират Sojourner. Той проучва марсианския терен за 83 дни: изпраща множество снимки и прави различни химически и атмосферни измервания.
ASIMO

Малко като Ал в началото на 2000 г., роботите съществуват единствено в изследователските лаборатории, далеч от масовата аудитория. Роботът ASIMO не се е използвал в домакинствата, което не означава, че не е бил голяма атракция за времето си. Първа стъпка в мобилната роботика (звучащ като Исаак Асимов), ASIMO е хуманоиден робот с приблизителна височина от 1.30м и е разработен от Honda. Същият е способен да се придвижва изключително добре за времето си.
FURBY

Furby не е достатъчно напреднал спрямо стандартите за роботи в този списък, но въпреки това е първият домашен робот, който се продава много добре. Играчка, която задължително трябва да притежаваш през 1998 г., Furby се оказва електронна сова, която научава английски език, докато й говорят (Националната агенция по сигурност в действително се притеснява, че този робот е заплаха).
Уменията на тази сова са много ограничени и въпреки това тя остава в сърцата на много хора.
ROOMBA

Така като Furby, разработката на компанията iRobot - роботизираната прахосмукачка Roomba е пример за топ продаваем продукт, който една много голяма част от хората са щастливи да имат в домовете си. След представянето на Roomba през 2002 г. до момента са продадени над 14 млн. роботизирани прахсмукачки.
Изключителен резултат за домашен помощник в ежедневната борба с мръсотията!
BIGDOG & SPOT

BigDog е динамично стабилен четирикраков робот, създаден през 2005 г. от Boston Dynamics и партньори. Роботът е подпомогнат от DARPA и е способен да се движи върху разнообразни терени с висока скорост.
Разработването на най-скорошният робот в този списък за съжаление е отложен за неограничено време и вместо BigDog на негово място намираме Spot.
Какво ли би богло да ни поднесе бъдещето?
 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата