iRobot PackBot участва във FIFA World Cup 2014

 
    продукти
 

iRobot PackBot FIFAБразилското правителство подписа договор за доставка на професионални роботи PackBot за 7,2 милиона долара. Те ще осигуряват сигурността по време на Световното първенство по футбол през 2014 г.

iRobot Packbot ще влезе в ролята на изследовател по време на Световното първенство по футбол през 2014 г. в Бразилия. Роботите ще следят подозрителни обекти в и около стадионите, във всички 12 града домакини, през цялото време на спортното събитие. Въпреки че PackBot не е бразилски служител на реда, като се вземе предвид теглото му от над 50 кг и здравото му рамо, той е способен да умиротвори всеки развълнуван футболен запалянко. Затова евентуалните футболни хулигани трябва да бъдат внимателни.

Стойността на един професионален робот PackBot е близо 150 000 щатски долара, приемлива цена за един от най-успешните тактически военни роботи. Доказателство за това е и тази сделка. iRobot PackBot има дълга история. През 2001 г. Помага при претърсването на развалините на Световния търговски център, а десет години по-късно е натоварен със задачата да разследва замърсяването   около японската електроцентрала във Фукушима, повредена от земетресение и вълни цунами.

Към момента, компанията iRobot е доставила над 5000 роботи PackBot по цял свят. Те служат за защита на военни части и цивилно население. PackBot се ползва също и при спасителни акции в Ирак и Афганистан.

 

 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата