Голямата крачка в роботиката

 
    любопитно
 

Роботите започват индустриалната революция през 60-те години на миналия век. Днес те са разширили обхвата си и имат значителен ръст на пазара.
Роботи за индустриални цели произвеждат пластмасови изделия, играчки, коли. Когато компаниите увеличат обемите работа, роботите ще влязат в действие.
Изследователската компания IDC очакват пазара на роботи да се удвои от 91,5 млн.долара през 2016 до 188 млн. долара през 2020 г.
ромишлените роботи все още се търсят повече, въпреки че тези за домакинството набират популярност, защото са по-малки, практични и най-вече интелигентни. Те са оборудвани с множество сензори и са лесни за употреба.
Индустриалните роботи ще се заемат с опасната и мръсна работа и такава, която е непосилна за хората. Китай, Корея, Япония, САЩ или Германия ще покрият 75% от световното търсене на индустриални роботи.
Макар роботите помощници да са зараждаща се тенденция, очакват се големи ръстове през следващите години. Те могат да бъдат използвани за автоматизиране на определена производствена верига на медицинско оборудване, което индустриалните роботи не могат да направят. Като например използването на хирургически роботи или роботи на протези.
През 1980г. софтуерният бизнес беше стартиран от Microsoft (MSFT), eBay се показа на бял свят през 1990г., десет години по-късно търсачката Google се появи, а през 2010 г. Facebook стана най-използваната социална медия в целия свят. Кой ли ще доминира през 2020г.?
Източник 
 

 
 
 


iRobot на изложение II.

За първа година iRobot взе участие на изложението "Светът на мебелите", което се проведе от 24 до 28 април в Интер Експо Център в София.

09.05.2018
всички новини

Roomba i7+ (7558)

Roomba i7+ (7558)Roomba i7+ в комбинация със зарядната и почистваща станция Clean Base изпразва контейнера за боклук сама

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата