7 дейности, в които роботите са добри и 3, в които не съвсем :)!

 
    любопитно
 

Идеята за автономни машини е била популярна преди векове сред хората на древна Гърция.


Днес можем да ги разпознаем в почти всички отрасли на индустрията, като възможностите им надхвърлят дори човешките. Според нас има седем неща, в които роботите са доста добри и три, в които не са съвсем:

 Складова дейност
Роботите заемат значително важно място в компании и структури със складови бази като Amazon.Те могат да вдигат много по-сериозни товари от човека, да опаковат по-прецизно стоката и в същото време това да им отнема много по-малко време. Биха могли да доставят стоката от врата до врата и да го правят денонощно. Фермерска/градинарска дейност
Роботите се използват за трудоемките задачи в земедието, като събиране на реколта. Отдавна кравите не се доят от хората, а се използват машини за тази цел. Ако имате къща с голям двор, роботите ще се справят чудесно и с градинарските задачи – подрязване, плевене, пръскане.

​ Сектор „Обслужване на клиенти“
Машините се справят чудесно и в барманството – ще ви направят прекрасен коктейл. Тези във фармацевтиката пък ще проверят обстойно лекарското предписание. Ако посетите някоя бизнес сграда и срещнете робот, който ви поздравява с „Добре дошъл“ на вратата, не се учудвайте, те са вече сред нас. Към последната категория спада роботът - хуманоид Pepper, създаден да чете човешките емоции и да се адаптира към тях. Грижа за възрастни хора
Хуманоидните роботи се използват все по-често и в старческите домове, като напомнят на обитателите кога да вземат лекарствата и предлагат видео връзка с приятели, семейство и доставчици на здравни услуги. Те също така могат да следят показателите за деменция.

 Поддръжка на чистотата в домовете
Роботите прахосмукачки на iRobot с името Roomba са познати на голяма част от аудиторията, но редиците на почистващата бригада се разширят все повече, включвайки роботи за почистване на улуци, такива за поддръжка и почистване на басейни (като iRobot Mirra), както и самопочистващи се кутии за смет.

 В помощ на развойната дейност
Безпилотните превозни средства могат да извършват разузнавателна дейност и наблюдение на въздух, суша и море. Могат да локализират и обезвреждат бомби и все по-често и да воюват. Спрямо стандартите на Женевските конвенции обаче, роботите не могат изцяло да заместят човеците. Да пишат статии
Роботите се ползват постоянно за търсене на данни и нформация необходими за подготовката на някаква публикация. Това често се случва с помощта на някаква фрази или идея като опорна точка. Но не само подготовката се прави от робот, а и самото написване (много често това са материали с многочислени анализи, каквито са бизнесите свързани със спорт). Средностатистическият читател може дори да не види разликата.
 Съпричастност
Нека не забравяме, че роботите не са хора – не можем да очакваме от тях да бъдат съпричастни към нашите моменти на радост или тъга, колкото и да ни се иска.

​​ Грижа за децата
Роботите могат да разкажат детска приказка преди лягане и да бъдат от изключителна помощ на деца с аутизъм, благодарение на начина по който си взаимодействат с тях. Но истинската подкрепа, обич и грижа към децата може да бъде усетена чрез емоциите, които не присъстват в сърцата на машините.

​​ Креативност
Креативността се ражда някъде дълбоко в човешката душа и е подвластна на емоции, провокирани от определени преживявания. Факт е, че роботите все още нямат души и поради тази причина им липсва всякаква креативност.
Дали и вие сте на същото мнение? 
 

 
 
 


Roomba i3+ (3558)

Roomba i3+ (3558)Систематично почистване и самопочистваща база Clean base. Презарежда и възобновява почистване.

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата