ПродуктиRoomba 866

Цена 1 129,00 лв.
В наличност
Kъм кошницата
Roomba 866 banner
  Roomba 866
  Roomba 866
  Roomba 866
 

Кратко представяне

     
 
 

Най-добрата роботизирана прахосмукачка, създавана досега. iRobot Roomba серия 800 поставя нови стандарти в почистването. С революционната AeroForce™ почистваща система, Roomba 866 е с 50 % по-ефективна. Пет пъти по-мощната всмукателна сила е допълнена с гумени четки-екстрактори, които събират повече прах, отпадъци и фини частици от всички видове подови настилки. Екстракторите изискват съвсем малко поддръжка, което ще облекчи ежедневието Ви допълнително. Новата Roomba 866 е по-тиха, разполага с по-голям контейнер и зарядна станция с вграден адаптер. Инвестирайте в дома си и поръчайте новата Roomba 866.

Основни предимства на Roomba 866

 • Почиства всички видове меки и твърди подови настилки
 • Най-интелигентната система за почистване и навигация iAdapt
 • Почистваща система AeroForce
 • Система за странично почистване на ъгли и покрай стени Wall Follow
 • Адаптивна почистваща глава с гумени екстрактори AeroForce
 • Контейнер с голям капацитет AeroForce
 • AeroForce® Високо Ефективен Филтър
 • Индикатор за пълен контейнер
 • Система ANTITANGLE срещу заплитане в кабели и ресни на килими
 • Акустично и оптично разпознаване на отпадъци
 • Функция „Програмиране на почистването“
 • Броня с омекотен допир
 • Сензори срещу падане от стълби
 • Батерия Xlife с удължен живот
 • Зарядна станция с вграден адаптер

Защо робот от iRobot?

iRobot е компания, специализирана изключително в сферата на роботиката, която инвестира в развойни дейности по-голямата част от печалбата си. iRobot възниква в резултат на убеждението на трима ентусиасти (Колин Ингъл, Хелън Грейнър и Родни Брукс), че роботиката ще промени света и начина, по който работим, учим, лекуваме или почистваме. Още през първата си година iRobot, в сътрудничество с NASA, представя робот за космически изследвания - Genghis. Големият пробив идва през 1998 г., когато дружеството печели договор с Агенцията за високоразвити отбранителни проекти (Defence Advanced Research Project Agency - DARPA) за развой и производство на тактически мобилни роботи iRobot PackBot.

Точно този универсален робот е използван от правителството на САЩ по време на спасителните операции, след терористичните атаки срещу Световния търговски център през 2001 г. PackBot също така изследва заразения район след аварията в японската електроцентрала във Фукушима през 2011 г. През 2002 г., iRobot влиза в ежедневието ни, с появата на първата прахосмукачка-робот Roomba. Три години по-късно, на пазара излиза и Scooba, която обогатява линията роботизирани помощници за бита. Днес портфолиото на iRobot включва няколко първокласни робота, които помагат на повече от 13 милиона души по целия свят за почистване на дома и около него.

Основни функции на
iRobot Roomba 866

Най-интелигентната система за почистване и навигация iAdapt

Системата iAdapt е едно от най-големите достижения на iRobot. Интелигентната технология, за почистване и навигация, разполага с десетки сензори, които анализират пространството 67 пъти в секунда и работят в съчетание с 40 предварително зададени модели на движение. Това позволява на Roomba да реагира адекватно на условията на пространството.

Тристепенна почистваща система AeroForce

Представяме ви една от най-важните иновации, въвеждани някога в роботизираните прахосмукачки на компанията - революционната AeroForce технология, която подобрява общата ефективност на роботите с 50 %.

1. Странична въртяща се четка

Благодарение на страничната четка, Roomba почиства ефективно зоните около мебелите, покрай стените, ъглите на помещението и други труднодостъпни места, използвайки системата Wall Follow.

2. Две гумени четки - екстрактори въртящи се една срещу друга

Система от две срещуположно въртящи се четки-екстрактори, изградени от здрави гумени нишки, хващат прах и отпадъци от всички видове подови настилки. Създадени са така, че отпадъците да не залепват по тях, което елиминира почти напълно необходимостта от поддръжката им.

3.Голяма всмукателна сила

Системата AeroForce концентрира и ускорява въздушния поток между двата екстрактора. Така, в комбинация с новия мотор, увеличава до пет пъти всмукателната сила на робота, спрямо предходните серии. Филтрирането се осигурява от AeroForce® Високо Ефективен Филтър.

Адаптивна почистваща глава AeroForce

Моделът Roomba 866 разполага с адаптивна почистваща глава AeroForce, която се приспособява динамично към почистваната повърхност, независимо от нейната структура и вид.

Roomba 790

Контейнер с голям капацитет AeroForce

Roomba 866 разполага и с контейнер с голям капацитет AeroForce, който с помощта на AeroForce® Високо Ефективен Филтър улавя и най-фините прахови частици. Индикаторът за пълен контейнер сигнализира, че е дошло време почистването му.

Акустично и оптично разпознаване на отпадъци

Системата Dirt Detect от второ поколение ползва акустични и оптични сензори. Тя открива силно замърсени участъци, на които роботът отделя по-голямо внимание.

Функция „Програмиране на почистването“

Благодарения на функцията „Програмиране на почистването” можете да изберете ден и час, в който желаете роботът да започне да почиства. Тъмнината и препятствията не пречат на Roomba, така че тя ще почисти и във ваше отсъствие. iRobot позволява планиране на почистването за всеки ден в различно време. Можете, например, да настроите робота да почиства три пъти седмично и всяка седмица той ще се активира в посоченото време, като по този начин ще поддържа пода постоянно чист.

Функция „Виртуална стена“

Можете да ограничите пространството на работа на Roomba, чрез виртуална стена. Виртуалната стена създава невидима бариера, която роботът не преминава. Можете да я ползвате, когато имате нужда да ограничите конкретно пространство за почистване или когато желаете да ограничите достъпа на Roomba до кабели или чупливи предмети.

За кого е предназначена?

Roomba 866 е подходяща за собственици на големи апартаменти или къщи, които не желаят да правят компромис с качеството. Моделът предлага максимална ефективност на почистването, осигурена от системата AeroForce, батерията с удължен живот -Xlife, по-тихата работа и улеснена поддръжка.

iRobot Roomba 790
866

Други важни функции

ANTITANGLE
Лесна употреба
База за самозареждане
Индикатор за пълен контейнер
Всички видове подови настилки
Сензори срещу падане по стълби
Програма SPOT
Лесна поддръжка
Профилирана броня
Диагностика на проблеми
Преминаване през прагове
42 различни сензора
Почистваща система AeroForce
Батерия XLife
Контейнер с голям капацитет AeroForce
AeroForce® Високо Ефективен Филтър
Тристепенна почистваща система AeroForce
 
 

ANTITANGLE

iRobot мисли за домакинството, затова разработи технологията ANTITANGLE, която предотвратява заплитане и засукване в кабели или в ресни на килими. Веднага след като четката усети съпротивление, обръща посоката си на въртене. Така роботът се освобождава и може да продължи с почистването.

 

Лесна употреба

Не е необходимо да контролирате Roomba как и колко дълго да почиства. Тя определя това  сама, в зависимост от разположението и големината на помещението, което почиства. Натиснете бутона CLEAN и Roomba ще се погрижи за останалото.

 

База за самозареждане

Когато Roomba реши, че задачата й е изпълнена, започва автоматично да търси своята база за самозареждане, където се презарежда, за да бъде готова за следващо почистване. Роботът може да се върне на базата и контролирано, след натискане на бутона DOCK.

 

Индикатор за пълен контейнер

Когато контейнерът за боклук на Roomba се напълни, светлинна сигнализация на дисплея ще Ви  предупреди, че контейнерът трябва да се почисти.

 

Всички видове подови настилки

 Roomba е робот,предназначен за почистване на всички видове подови настилки у дома, като теракот, балатум, мокет или дървен под.

 

Сензори срещу падане по стълби

Специални сензори предпазват робота от падане по стълби или от високи места.

 

Програма SPOT

Програмата SPOT служи за локално почистване. Роботът почиства кръгла зона с диаметър от 1 м. Можете да го използвате като "метла и лопатка", когато разсипете захарта на пода в кухнята или искате да почистите изтривалката за обувки.

 

Лесна поддръжка

Редовната поддръжка удължава живота на вашата Roomba. Просто изпразвайте контейнера за боклук, почиствайте четките и предното колело.

 

Профилирана броня

Roomba открива препятствия с помощта на профилирана гумирана броня с омекотен допир. Инфрачервените лъчи, излъчвани от бронята на робота, откриват препятствието, роботът забавя движението си и леко се допира до него. Бронята щади мебелите. Прекият контакт с препятствието оптимизира работата на страничната четка, която измита боклука около него. Освен това, благодарение на сензорната броня Roomba преодолява препятствия, като покривка на легло или дълги завеси и почиства под тях. Роботизираните прахосмукачки от серия 700 са снабдени с такава профилирана гумирана броня.

 

Диагностика на проблеми

Роботът е в състояние сам да установи евентуален проблем, като силно замърсяване на четките, и да подаде звуков сигнал.

 

Преминаване през прагове

Roomba може лесно да се преодолее преходни лайсни, прагове и други неравности с височина до 2 см.

 

42 различни сензора

Системата за контрол и навигация в пространството - iAdapt - работи само в комбинация с оптични и акустични сензори. Продуктите, от серия  800, разполагат с 42 сензора, които събират важна информация за помещенията и препятствията в тях. 

 

Почистваща система AeroForce

Роботизираните прахосмукачки Roomba серия 800 и 900 разполагат с нов вид почистваща глава.  Адаптивната почистваща система AeroForce се приспособява динамично към всякакъв тип подови настилки – твърди и меки.

 

Батерия XLife

Серия 800 на Roomba разполага с Xlife батерия, която е произведена по нова технология и разполага с два пъти по-дълъг живот от батериите на предходни модели. Xlife е Ni-MH батерия. Нейното предимство се крие във възможността да издържа на високото натоварване от страна на електромоторите, като в същото време поддържа дълъг живот и постоянен волтаж. Роботът може да почиства много дълго време с напълно заредена батерия. Презареждането на робота се контролира от минипроцесор, който следи множество параметри, в това число и температурата на батерията. По този начин се удължава животът на батерията.

 

Контейнер с голям капацитет AeroForce

Контейнерът с голям капацитет AeroForce е специално създаден за Roomba серия 800 и 900. Сред предимствата му е високо ефективният филтър AeroForce®, който улавя и най-фините прашинки и по тази причина е подходящ за хора с алергии. 

 

AeroForce® Високо Ефективен Филтър

Роботизираните прахосмукачки Roomba серия 800 и 900 са снабдени с AeroForce® Високо Ефективен Филтър. Това е един от най-ефективните филтри, който улавя дори ний-фините прахови частици и полени. Подходящ е за хора с алергии и предпазва по-добре от конвенционалните филтриращи системи на прахосмукачките.

 

Тристепенна почистваща система AeroForce

Революционната AeroForce технология подобрява общата ефективност на роботите от серия 800 и 900 с 50 %.

1. Странична въртяща се четка
Благодарение на страничната четка, Roomba почиства ефективно зоните около мебелите, покрай стените, ъглите на помещението и други труднодостъпни места, използвайки системата Wall Follow.

2. Две гумени четки - екстрактори въртящи се една срещу друга
Система от две срещуположно въртящи се четки-екстрактори, изградени от здрави гумени нишки, хващат прах и отпадъци от всички видове подови настилки. Създадени са така, че отпадъците да не залепват по тях, което елиминира почти напълно необходимостта от поддръжката им.

3 .Голяма всмукателна сила
Системата AeroForce концентрира и ускорява въздушния поток между двата екстрактора. Така, в комбинация с новия мотор, увеличава до пет пъти всмукателната сила на робота, спрямо предходните серии. Филтрирането се осигурява от AeroForce® Високо Ефективен Филтър.

Съдържание на опаковката

XLife батерия1бр. XLife батерия

Зарядна станция с вграден адаптер1бр. Зарядна станция с вграден адаптер

Roomba 8661бр. Roomba 866

 

Допълнителни аксесоари

Четки-екстрактори Четки-екстрактори Купи
AeroForce® Високо Ефективен Филтър AeroForce® Високо Ефективен Филтър Купи
 

Roomba 866: речник на термините

Roomba 866 видео

Технически данни

Почиства площ до 150 кв.м с едно зареждане
Батерия Xlife
Време за зареждане: 3 часа
Разход при зареждане макс. 33 W
Разход при Stand-By макс. 2 W
Размери: (мм) 350 x 92 (80 корпус на робота)
Тегло: 3,85 кг
Ниво на шум< 58 dB
 
 

iRobot на изложение II.

За първа година iRobot взе участие на изложението "Светът на мебелите", което се проведе от 24 до 28 април в Интер Експо Център в София.

09.05.2018
всички новини

Roomba 696 + Braava jet 240

Roomba 696 + Braava jet 240Роботизирана прахосмукачка Roomba 696 и подарък подочистачка Braava jet 240!

Всички продукти

 
 
 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата