Продуктиречник на термините iRobot

 
всички
 
Roomba 600
Roomba
600
 
Roomba 700
Roomba
700
 
Roomba 800
Roomba
800
 
Braava
Braava
 

Тристепенна почистваща система AeroForce

Революционната AeroForce технология подобрява общата ефективност на роботите от серия 800 и 900 с 50 %.

1. Странична въртяща се четка
Благодарение на страничната четка, Roomba почиства ефективно зоните около мебелите, покрай стените, ъглите на помещението и други труднодостъпни места, използвайки системата Wall Follow.

2. Две гумени четки - екстрактори въртящи се една срещу друга
Система от две срещуположно въртящи се четки-екстрактори, изградени от здрави гумени нишки, хващат прах и отпадъци от всички видове подови настилки. Създадени са така, че отпадъците да не залепват по тях, което елиминира почти напълно необходимостта от поддръжката им.

3 .Голяма всмукателна сила
Системата AeroForce концентрира и ускорява въздушния поток между двата екстрактора. Така, в комбинация с новия мотор, увеличава до пет пъти всмукателната сила на робота, спрямо предходните серии. Филтрирането се осигурява от AeroForce® Високо Ефективен Филтър.

Виртуална стена

Можете да ограничите пространството за работа на Roomba с помощта на виртуална стена. Виртуалната стена създава невидима бариера, през която роботът не преминава.  Използва се когато желаете да почистите само определено място или искате да забраните на Roombа да се доближава до кабели и чупливи предмети.

iAdapt

Системата iAdapt е най-интелигентната система за почистване и навигация. Работи с помощта на сензори, които следят почистваното пространство  67 пъти в секунда и заедно с 40 предварително зададени движения дават възможност на роботите iRobot да реагират адекватно на условията в помещението.

Сметосъбираща кутия AeroVac c голям капацитет

Обемен контейнер за боклук,подходящ за домакинства с домашни любимци. Задържа и най-фините частици прах.

Приспособяваща се почистваща глава

 Приспособяваща се почистваща глава второ поколение - динамично се приспособява към почистваната повърхност, независимо дали това е паркет, мокет, балатум или теракот.

Акустични сензори за разпознаване на боклук

С помощта на акустични сензори, Roomba открива силно замърсените места, на които след това обръща по-голямо внимание.

Оптични сензори за разпознаване на боклук

С помощта на оптични сензори, Roomba открива силно замърсените места, на които след това обръща повече внимание.

Функция за програмиране на почистването

Благодарение на функцията за програмиране на почистването, можете да зададете деня и часа, в които желаете роботът да започне да почиства. Тъмнината или препятствията не пречат на Roomba, така че той ще може да чисти и във Ваше отсъствие. iRobot дава възможност за  планиране на почистването всеки ден по различно време. Можете да настроите робота така, че да почиства три пъти в седмицата, и той всяка седмица ще почиства в определения час.

Функция „Room to Room“

Функцията "Room to Room" подобрява ориентацията на Roomba в сложно съставени пространства. Така тя почиства целия апартамент стая по стая.  Оставете вратите отворени и поставете виртуалните навигатори до касите им, съгласно инструкциите.  Roomba ще почисти първата стая и след като подаде сигнал, че вече е почистила, навигаторът ще я насочи към следващото помещение. Роботът ще продължи работата си по същия начин, докато не премине през всички включени навигатори.

Микрофибърни подложки

iRobot Braava използва специални микрофибърни подложки с отлични почистващи възможности за сухо и мокро чистене. Бялата подложка се използва за сухо почистване, а синята - за мокро. Можете да поставите подложката лесно, като използвате панела с магнитно заключване и гумените фиксиращи ленти. Когато почистването приключи, можете лесно да изплакнете подложката или да я изперете дори и в пералнята.  

iAdapt 2.0 навигация

iAdapt 2.0 e навигационната система, съвместима с iRobot Braava. Технологията, разработена съвместно с експерти от NASA, работи чрез вграден GPS. Навигационният куб iAdapt 2.0 произвежда сигнал, който Braava използва, за да определи положението си в помещението и местата, които трябва да бъдат почистени. Когато приключи работата си, Braava винаги се връща на мястото, от което е започнало почистването - още една от възможностите на технологията iAdapt 2.0.

42 различни сензора

Системата за контрол и навигация в пространството - iAdapt - работи само в комбинация с оптични и акустични сензори. Продуктите, от серия  800, разполагат с 42 сензора, които събират важна информация за помещенията и препятствията в тях. 

Зарядна станция

Roomba Series 800 и 900 предлага зарядна станция с интегриран адаптер за зареждане на батерията. От станцията за зареждане роботът влиза в битка с мръсотията. Roomba се връща на станцията за зареждане при приключване на почистването или когато батерията е изтощена.

Почистваща система AeroForce

Роботизираните прахосмукачки Roomba серия 800 и 900 разполагат с нов вид почистваща глава.  Адаптивната почистваща система AeroForce се приспособява динамично към всякакъв тип подови настилки – твърди и меки.

Батерия XLife

Серия 800 на Roomba разполага с Xlife батерия, която е произведена по нова технология и разполага с два пъти по-дълъг живот от батериите на предходни модели. Xlife е Ni-MH батерия. Нейното предимство се крие във възможността да издържа на високото натоварване от страна на електромоторите, като в същото време поддържа дълъг живот и постоянен волтаж. Роботът може да почиства много дълго време с напълно заредена батерия. Презареждането на робота се контролира от минипроцесор, който следи множество параметри, в това число и температурата на батерията. По този начин се удължава животът на батерията.

Контейнер с голям капацитет AeroForce

Контейнерът с голям капацитет AeroForce е специално създаден за Roomba серия 800 и 900. Сред предимствата му е високо ефективният филтър AeroForce®, който улавя и най-фините прашинки и по тази причина е подходящ за хора с алергии. 

AeroForce® Високо Ефективен Филтър

Роботизираните прахосмукачки Roomba серия 800 и 900 са снабдени с AeroForce® Високо Ефективен Филтър. Това е един от най-ефективните филтри, който улавя дори ний-фините прахови частици и полени. Подходящ е за хора с алергии и предпазва по-добре от конвенционалните филтриращи системи на прахосмукачките.

Навигационен куб

Навигационният куб е част от навигационната система на iRobot Braava. Той работи направлява робота през всяко кътче от помещението. Кубът помага на Braava да определи местоположението и местата, които трябва да бъдат почистени. 

Системата PRO-CLEAN

Braava 380 увеличава ефективността на работата си, чрез системата PRO-CLEAN. Използвайки резервоар с препарат за почистване, вграден в панела за закрепване на подложката, системата поддържа подложката леко мокра през цялото време. Благодарение на това Braava 380 премахва дори най-упоритите петна от вашия под.

Режим „Сухо почистване“

Braava работи в два режима за почистване – сухо и мокро (Braava jet има и трети режим - влажно забърсване) . Режимът сухо почистване е създаден да забърсва прах, косми и слабо замърсяване на всички видове твърди повърхности. Нечистотиите полепват по подложката, която лесно можете да изтръскате или смените (в зависимост от модела моп), когато почистването приключи. 

Режим „Мокро почистване“

Braava работи в два режима за почистване – сухо и мокро (Braava jet има и трети режим - влажно забърсване). Мокрото почистване ефективно избърсва повърхностите. Чрез тази техника, уредът успява да почисти петна и прах.

Тихо почистване

Braava работи тихо и това е едно от големите ѝ предимства. Тя е задвижвана от тих електромотор, заради който почти няма да я чувате; затова можете да четете книга или да спите докато Braava чисти, а тя със сигурност няма да ви пречи.   

Функция Пауза/Продължаване

Ако имате нужда да спрете Braava за малко, да свършете каквото е необходимо и после да продължите с почистването? Няма проблем. Функцията Пауза/Рестарт ви гарантира, че Braava ще продължи почистването от там, от където то е било спряно. 

Тристепенна система за почистване

Тристепенната система за почистване гарантира безупречно почистване на пода във Вашия дом. Изградена е от от три едновременно работещи елемента:
 
1. Въртяща се странична четка, която осигурява почистване покрай стените и по ъглите на стаята.
2. Две главни въртящи се една срещу друга четки, които събират прах, трохи и косми от пода.
3. Вакуум, който засмуква отпадъците и ги вкарва в контейнера.

Оптично разпознаване на боклук

iRobot Roomba открива силно замърсени участъци и отделя повече време, докато не ги изчисти.

Функция за програмиране на почистването

Благодарение на функцията за програмиране на почистването, можете да зададете деня и часа, в които желаете роботът да започне да почиства. Тъмнината или препятствията не пречат на Roomba, така че той ще може да чисти и във Ваше отсъствие. iRobot дава възможност за  планиране на почистването всеки ден по различно време. Можете да настроите робота така, че да почиства три пъти в седмицата, и той всяка седмица ще почиства в определения час.

База за самозареждане

Когато Roomba реши, че задачата й е изпълнена, започва автоматично да търси своята база за самозареждане, където се презарежда, за да бъде готова за следващо почистване. Роботът може да се върне на базата и контролирано, след натискане на бутона DOCK.

AeroVac® Филтър

Филтърът от микрофибър улавя и най-фините частици прах. Той се използва в роботите Roomba серия 600.

Компактни размери

Благодарение на своята височина от 9,2 см, Roomba достига и до места, които често са труднодостъпни, например под легло или под кухненско обзавеждане.

Лесна употреба

Не е необходимо да контролирате Roomba как и колко дълго да почиства. Тя определя това  сама, в зависимост от разположението и големината на помещението, което почиства. Натиснете бутона CLEAN и Roomba ще се погрижи за останалото.

Dual AeroVac® филтър

Двойният AeroVac® филтър улавя и най-фините частици прах и цветен прашец, като предпазва страдащите от алергии и другите членове на домакинството. Използва се в прахосмукачки - роботи Roomba серия 700.

Система Wall Follow

Благодарение на страничната четка и на системата Wall Follow, Roomba ефективно почиства и местата около мебелите, покрай стените, по ъглите на стаята и други труднодостъпни места.

Батерия тип Ni-MH

iRobot се захранва от батерия тип Ni-MH (Nikl-Metal Hydrid). Нейното предимство е способността да издържа на високата консумация на ток от мотора като в същото време запазва напрежението стабилно и има дълъг експлоатационен живот. Така, с едно зареждане, роботът успява да чисти в голям период от време. Зареждането се управлява от микропроцесор, който следи различни параметри на батерията, включително температурата. Така максимално се удължава  животът на батерията.

ANTITANGLE

iRobot мисли за домакинството, затова разработи технологията ANTITANGLE, която предотвратява заплитане и засукване в кабели или в ресни на килими. Веднага след като четката усети съпротивление, обръща посоката си на въртене. Така роботът се освобождава и може да продължи с почистването.

Сензорен дистанционен контрол

Сензорното дистанционно управление дава възможност за дистанционно включване на Roomba, задаване на график за работа, или дори за директно управление. С него ще улесните почистването и ще се забавлявате.

Индикатор за пълен контейнер

Когато контейнерът за боклук на Roomba се напълни, светлинна сигнализация на дисплея ще Ви  предупреди, че контейнерът трябва да се почисти.

Всички видове подови настилки

 Roomba е робот,предназначен за почистване на всички видове подови настилки у дома, като теракот, балатум, мокет или дървен под.

Pоботизирана прахосмукачка

Все още не притежавате роботизирана прахосмукачка? Това най-вероятно означава, че чистенето е забавно за Вас и с голямо неудоволствие бихте отстъпили тази любима дейност на някой друг. И все пак, ако решите, че вече не ви е приятно, ние имаме интересно предложение за Вас - прахосмукачка-робот, малкият помощник в домакинството, който успява да почисти самостоятелно всякакви повърхности. Софтуерът му позволява да работи без Ваша помощ. Просто го включете и се насладете на приятни мигове, с любимо занимание, като гледане на телевизия например. Прахосмукачката-робот е оборудвана с усъвършенствани сензори, така че добре се ориентира във всяка обстановка. Преминава през праговете без проблеми. Стълбите изобщо не й пречат. Когато се приближи към тях, софтуерът я предупреждава за опасност и тя спира.Очаквате с нетърпение да видите малкия помощник по време на работа?  iRobot ще Ви представи истински "концерт" за прахосмукачка. Дайте ѝ шанс и ще бъдете приятно изненадани от резултата!

Диагностика на проблеми

Роботът е в състояние сам да установи евентуален проблем, като силно замърсяване на четките, и да подаде звуков сигнал.

Преминаване през прагове

Roomba може лесно да се преодолее преходни лайсни, прагове и други неравности с височина до 2 см.

Профилирана броня

Roomba открива препятствия с помощта на профилирана гумирана броня с омекотен допир. Инфрачервените лъчи, излъчвани от бронята на робота, откриват препятствието, роботът забавя движението си и леко се допира до него. Бронята щади мебелите. Прекият контакт с препятствието оптимизира работата на страничната четка, която измита боклука около него. Освен това, благодарение на сензорната броня Roomba преодолява препятствия, като покривка на легло или дълги завеси и почиства под тях. Роботизираните прахосмукачки от серия 700 са снабдени с такава профилирана гумирана броня.

Лесна поддръжка

Редовната поддръжка удължава живота на вашата Roomba. Просто изпразвайте контейнера за боклук, почиствайте четките и предното колело.

Програма SPOT

Програмата SPOT служи за локално почистване. Роботът почиства кръгла зона с диаметър от 1 м. Можете да го използвате като "метла и лопатка", когато разсипете захарта на пода в кухнята или искате да почистите изтривалката за обувки.

Сензори срещу падане по стълби

Специални сензори предпазват робота от падане по стълби или от високи места.

Броня с омекотен допир

Roomba открива препятствия с помощта на профилирана гумирана броня с омекотен допир. Инфрачервените лъчи, излъчвани от бронята на робота откриват препятствието, роботът забавя движението си пред него и леко се допира до него. Бронята щади мебелите. Прекият контакт с препятствието оптимизира работата на страничната четка, която измита боклука около него. Освен това, благодарение на сензорната броня Roomba преодолява препятствия, като покривка на легло или дълги завеси и почиства под тях.

Дистанционно управление

Роботът може да бъде управляван и с дистанционно управление. Комфортът на управление се гарантира от бутона CLEAN, командата за локално почистване, чрез натискане на бутона SPOT, връщане на робота в базата за самозареждане, чрез бутона DOCK. Роботът може да бъде управляван като автомобил-играчка от бутоните със стрелки, което ще бъде оценено предимно от мъжете и децата. Ще видите как почистването може да бъде забавно.

Сензорно управление

Roomba напълно ви потапя в света на технологиите на 21-ви век и чрез сензорния си дисплей, реагиращ прецизно на докосване и заменил напълно традиционните бутони за управление.

Вибрираща почистваща глава

Braava jet използва вибрациите в режимите за мокро и влажно почистване.
 

iRobot на изложение II.

За първа година iRobot взе участие на изложението "Светът на мебелите", което се проведе от 24 до 28 април в Интер Експо Център в София.

09.05.2018
всички новини

Roomba i7+ (7558)

Roomba i7+ (7558)Roomba i7+ в комбинация със зарядната и почистваща станция Clean Base изпразва контейнера за боклук сама

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата