За маркатаМисия на марката iRobot

Mise značky header

За iRobot домакинските уреди са не просто бизнес и възможност за реализиране на печалби. iRobot е създател на категорията роботизирани домашни помощници и ще продължи да я развива. Ние, в компанията, вярваме, че нашите роботи вече променят света!

В основата на почти всяка голяма фирма, лидер в своята област, стои огромна страст и желание за промяна. Хората, създававащи фирми с единствена цел скоро да си купят червено Ферари не стигат далеч. Компанията iRobot е основана на убеждението на тримата ѝ създатели (Колин Енгъл, Хелън Грелнер и Родни Брукс), че роботиката ще промени начина по който работим, учим, лекуваме и почистваме. През 1990 г., когато мобилните телефони изглеждаха като тухла, а интернет ползваха само учените, това изглеждаше като утопия.

Още през първата година на съществуването на iRobot се появява Genghis, робот за изследване на космоса, който поставя базата за развитие. През 1996 г. малкото семейство на iRobot се разширява с модела Ariel, който служи за проучване на брега и откриване на мини. Големият пробив идва през 1998 г., когато дружеството печели договор с Агенцията за високоразвити отбранителни проекти (Defence Advanced Research Project Agency - DARPA) за развой и производство на тактически мобилни роботи iRobot PackBot. Точно този мултифункционален робот е използван от американското правителство при спасителните работи след терористичните нападения срещу  Световния търговски център през 2001 г.

През 2002 г., iRobot влиза в ежедневието ни, с появата на първата прахосмукачка-робот Roomba. Същата година PackBot е става част от стандартната екипировка на американската армия. Три години по-късно, на пазара излиза и Scooba  единствената в света подомиячка-робот, която обогатява линията роботизирани помощници за бита. Следващата голяма стъпка е направена през 2011 г. с въвеждането на изцяло новото поколение прахосмукачки-роботи Roomba серия 700, призната за най-добрата роботизирана прахосмукачка на света.

Двадесет годишната история на компанията iRobot включва поредица от повратни точки и драматични събития. Нашите професионални роботи служат в мироопазващи мисии и търсят живот там, където надеждата е почти угаснала. Нашите домашни роботи, от своя страна, работят за повече от 13 милиона домакинства в света, за да могат техните собственици да правят това, което наистина има значение. Затова iRobot остава верен на роботиката и продължава да инвестира в нейния развой.

 

Основни акценти от философията на iRobot

  • Специализация в сферата на роботиката
  • Спасяване на човешки животи
  • Производство на професионални роботи
  • Производство на домашни роботи
  • Сътрудничество с NASA
  • Развитие на глобална дейност
  • Подобряване качеството на живота на хората
  • Работа в сферата на здравеопазването
  • Улесняване работата на хората
  • ПРОМЯНА НА СВЕТА
 

Roomba i7 (7156)

Roomba i7 (7156)Imprint система ви позволява да настроите робота коя стая кога да бъде изчистена

Всички продукти

 
 
Продуктът беше вкаран в кошницата
Bиж кошницата